Forenings weekend til Mariagerfjord

Speed-spinning, vejret, utætte waders, kasteteknik, farvede fisk, dræberfluer, og fredningszoner…. Der er mange gode emner oppe og vende, når 13 kvinder fra sportsfiskerpigerne sætter hinanden i stævne på foreningsweekend ved Mariagerfjord.
Selvfølgelig var det fiskeriet, der var det primære mål. Efterhånden som bilerne kom frem, blev fiskegrejet rigget til. Dagslyset skulle udnyttes mest muligt. Allerede første dag var der fisk i hånden. En enkelt blank havørred over mål, resten under mål. Men hvad betyder størrelse, hvis det er en smuk fjordørred på krogen.
Fredag aften udnyttede vi mørket til at blive beriget – og underholdt med mange interessante oplysninger om havørreden og dens levevilkår af Kaare Manniche Ebert, fra Danmarks Sportsfiskerforbund. Ikke mindst vakte hans teori om speed-spinning interesse.
Lørdag vågnede vi op til blæst i den hårde ende af skalaen. Men Mariagerfjord er en smuk perle med mange muligheder for læ og vores base Låenhus, ved Langsodde, lå perfekt til en del af dagens program.
Lars Jacobsen, kasteinstruktør ved FFFD, havde sagt ja til at bruge sin lørdag på os. Både begyndere, men også de mere erfarne fik glæde af hans instruktion. Hans falkeblik, tålmodighed og rolige måde at formidle teknikken på, lagde grobund for en udvikling, der både kunne ses på kastelængden – samt mærkes i kastearmen. En ny fluefisker så også dagens lys, selvom vinden gjorde det svært, da teknikken skulle afprøves ved vandet.
Spinnefiskerne havde ikke held med Kaares speed-spinning i det grumsede vand. Men en god portion tålmodighed og erfaring gav alligevel fisk i nettet. De tre største røg med hjem til bordets glæder.
Weekenden blev fyldt med fiskeri, vind, sol, vand, havørreder, efterårets smukke natur, gode grin, dybe snakke og godt selskab. Fiskeriet og dets ”bifangster” af oplevelser og venskaber er absolut stærkt vanedannende og helt sikkert livsforlængende.