Stevns September 2020

Vi startede i foråret med at få et uønsket medlem. Hun hed Corona! Hun var temmelig besværlig og meget opmærksomheds krævende. Hun fik held til at ændre, både på vores generalforsamling som måtte flyttes og afholdes online, men også vores planlagte aktiviteter i foråret og sommeren blev påvirket af hendes uønskede selskab. Men nu skulle det være slut. Nu var det os der sendt hende i karantæne. – og bevæbnet med masser af sprit, albuer og albuerum slog vi vores foreningstur op til Stevns og drog østpå!

Vores base i Rødvig var et hyggeligt gammelt sommerhus i 1. række, som udover vidunderlige detaljer og ting fra en svunden tid, havde den flotteste udsigt ud over Øresund med Møns Klint i det fjerne. Terrassen blev hurtig indtaget med frokost og solbriller. Åhhhh det var godt at ses igen. Men fiskefeberen skulle også slås ned. Så afsted det gik mod den første fiskeplads ”Bøgeskoven”. Vi var oppe i gear og fik hurtig fisket stykket af, for der var lige et par pladser mere der så spændende ud og som skulle prøves af inden aftenmørket sænkede sig.
Ved Højerup Kirke måtte vi dog slippe vores ”våben” for en stund og stille dem pænt udenfor våbenhuset, inden vi stadig med waders på, måtte ind og se det fantastiske udsyn der er, fra en udsigts balkon der blev bygget efter at kirkekoret styrtede i havet i 1928. Bagefter gik vi ned af de mange trappetrin og fiskede nedenfor kirken. Det blev desværre kun til et par tobis på den unikke strand omgivet af høje klinter. De to sidste deltagere ankom til aftensmaden. Med en certificeret øldommer iblandt os, måtte vi igennem en ølsmagning før aftensmaden. Mangt og meget skulle indhentes, snakken gik lystigt. Utroligt nok, var der tidligt ro i hytten, annekset og de to telte. Alle ville tidligt op næste morgen.
Op kom vi, men om det var fordi snakken gik for godt, eller morgenmadsmenuen var for god vides ikke. Vi kan blot konstatere at vi ikke nåede det helt tidlige morgenfiskeri.
Vi startede sydpå ved Lund og fik så ellers fisket en del pladser af. Der var meget ålegræs ved nogle af pladserne og andre pladser var stærkt udfordrende med glatte sten. Selvom de fleste af os fiskede det meste af dagen, havde ingen held til at få fisk i hånden. Et par nap og enkelt hug blev det dog til. Til gengæld fik flere af os besøg af mink under vores fiskeri. Vi troede først det var bæver eller odder der svømmede rundt omkring os, men når de kom på land kunne vi se hvor tynde og lange i kroppen de var. De kom meget tæt på : Dorthes stang blev med interesse undersøgt.
Lørdag aften blev endnu en aften fyldt med sandfærdige fiskehistorier og hvad hjertet ellers var fyldt med. Søndag var afrejsedag, men ikke alle nøjes med at svinge støvsugeren eller fejekosten. Kirsten fik en smuk havørred ved Strøby Egede, og fiskepladsen under Storebæltsbroen ved Halsskov måtte også prøves af, af et par deltagere på vejen hjemad.

De flotte klinter, det klare vand, og vidunderligt varme sensommervejr, og selvfølgelig det gode selskab gjorde vi fik fanget vores sind. – Men næste gang finder vi også de store flotte havørreder som Stevns er så berømt for.