Kolding Fjord & Å

Vores weekendtur til Kolding Fjord og Å blev ramt af covid-19 restriktioner, og måtte laves om til 2 dags-ture. Dette gjorde det endelig muligt at mødes og dele et fiskevand sammen i Sportsfiskerpiger regi. Det har flere af vores medlemmer berettet om her:

Fisketur ved Kolding fjord. Lørdag d.6 juni 2020

Bilen er pakket med alt godt til fisketuren og selvfølgelig en ekstra kasse med køleelementer til alt den dejlige fisk. Da Anne og jeg kommer til parkeringspladsen ved Rebæk Strand, mødes vi af resten af flokken der allerede er klar til at kaste snøren ud. En heftig regnbyge skal lige overståes, før vi som de sidste går ud mod fiskepladserne, af den smukke forårs pyntede skovsti. Der er et stykke vej, fuglene synger og vi lever med drømmen om en havørred. Der er allerede gang i fiskeriet og vi kan høre at der råbes om bid, så det er bare med at komme i gang. Det er dog ikke det nemmeste fiskespot. Vi synker godt ned mellem muslingebankerne. Anne har allerede rundet det første hjørne og er ude af syne. Marianne baner sig vej gennem sivskoven og finder mere fast grund under fødderne. Kirsten, Gerda og jeg følger snart efter. Ingen har dog held til at få noget på land. Irene Maigård taber en havørred. Rita støder til, lige så optimistisk som os andre. Det blæser kraftigt ned af fjorden. Der lægges kraft i kastene. Lyset er smukt. Selskabet dejligt, og der fiskes igennem. Vi mødes kl 18.30 til aftens madderne og en hyggelig snak. Irene M og Anne har haft fisk på, men kun en er med hjem, og skal vises frem. Fisken er dog væk, men findes igen oppe af skovvejen, til stor morskab. Fin lille ørred fanget på bombarda af Irene Maigård. Vi er trætte , men Anne, Rita og Irene Falch og Irene Maigård, giver den lige et sidste skud dog uden held. Der skal fiskes i Åen dagen efter. Vi takker Irene Maigård for at vise os rundt i hendes baghave.

Irene Falch

Plumret vand er også en mulighed

Da Aarhus-folkene ankommer kl. 14.10 står resten af holdet klar. Corona-albue-hilsen og så i gang med tøjskifte. Et øjeblik efter sidder vi igen på forsædet af bilen, mens en voldsom byge ruller over området. Med Irene som kyndig lokalguide begiver vi os på vandring ad stien mod Løverodde. En kilometer på grusvej før vi når det første spot. Efter kort tid i vandet råber Marianne at den første fisk er på krogen. Den kommer ikke på land, men der er liv og flere hug. Gerda, Irene, Irene, og Kirsten finder en plads i nærheden, mens Anne går på opdagelse henad kysten. Vandet er lavt, så det er nemt at gå på strækket. Da alle mødes ved sivbevoksningen en times tid senere har der været endnu en mistet fisk ved det første spot, og ellers intet. Rita har sluttet sig til selskabet. Sulten melder sig hos nogen, men vi aftaler at fiske godt en time mere, før vi vender næsen hjemad. Et par stykker finder tilbage til det første hotspot, mens Irene og Anne går mod pynten længere ude. Det viser sig at være et godt valg. Tre fisk på krogen indenfor kort tid. En lige under målet, en der selv står af på vej ind – og en flot hjemtaget havørred til Irene. Efter madpakker og pause ved p-pladsen skrumper selskabet. De sidste gennemfisker området lige nedenfor uden held. Mens resten af holdet kører nord- og vestpå tager Irene lige en sidste aftentur. En fornøjelse med nye fiskepots og nogen at udveksle superfluer og god teknik med.

Anne Dalsgaard

Søndag Kolding Å den 6/6

Fangstrapport og meldinger om kontakter med fisk, var allerede nået frem, da seks Sportsfiskerpiger mødtes ved det aftalte spot. På trods af at weekendturen blev til 2 dagsture, glædede jeg mig til endelig at få fisket sammen med de andre. Vi mødte et hold af de lokale medlemmmer, som var i gang med at fælde træer langs åen. Det lod ikke til at skræmme fiskene væk, for efter en lille gåtur opstrøms nåede vi til starten af fiskestrækket. Dagen bød på flere små fine bækørreder, der gik på tørfluerne. Til madpakketid, havde de andre prøvet med orm, blink og spinnnere, og haft enkelte hug. Dagen sluttede for de fleste af os kl 17, mens Annette og Inger liige skulle forbi fjorden. Ja, det kan være de skulle ryste vinterens indestængte fiskeenergi af.

Kirsten Bjerrum

Stor tak til Irene Maigaard, vores lokale medlem som viste sine hjemvand og hendes gode fiskespots. Også et tak til Kolding Sportsfiskeforening for turen i Kolding Å.

um.