Efterårsweekend på Avernakø

Den årlige efterårsweekend går til det sydfynske – til den lille ø Avernakø. Det første foto tikker ind i Facebookgruppen kl. 11.17 – Ingelise og Inger er på vej fra nord. Lystfiskere fra Aarhus, Skanderborg, Kolding, Langeland og Fyn samler sig i færre og færre biler efterhånden som vi kommer tættere på. Vi er 11 tilmeldt turen. Vejrmeldingerne er dystre. Vi venter masser af regn og hylende blæst. Det første fiskehold når flere af fiskepladserne allerede fredag. Der er kontakt med fisk, så det tegner godt. Omkring kl. 17 er alle på øen, og vi mødes kort ved dæmningen før vi deler os. Dagsholdet tager hjem efter mange timers fiskeri, de nytilkomne vil lige prøve en enkelt fiskeplads inden mørket tager over. Det er vist eneste chance for at prøve de sydlige kyster. En mindre gruppe vil inspicere lokalområdet. Klokken 19 sidder vi alle bænket på Avernakø Landhotel, hvor Gitte serverer lasagne og rødkålssalat med suveræne syltede hyben. Der bliver opdateret på job, helbred og familie, og så ellers udvekslet fiskeri. Ingelise deler gavmildt ud af historier fra sin ungdom, og det, indtil denne dag, ukendte fænomen: løgmadder. De fleste finder sengen tidligt. Lørdag indtager vi morgenmaden på landhotellet, madpakken ryger i fisketasken, med en aftale om at mødes i Korshavn kl. 13. Vi kører i mindre hold til de pladser, vi hver især tipper på. Et hold prøver fra Kappelodde og nordover. Følgere og undermålere. Et andet hold tester kysten vest for Korshavn, og et hold tager turen fra Korshavn til Nakkeodde. Der er flere bud på fisk begge steder. Undermålere, afhoppere og en enkelt på målet. Humøret er godt da vi mødes til frokost. Der er tid til at dele godt tips, og vi tror alle på projektet da vi spredes til eftermiddagens fiskeri. Endnu engang går vi efter guldet – eller sølvet! Midt på eftermiddagen er der gevinst. Takket være de gode råd fra pausen, erfaring og en smule held lykkes det Anne at lande en fuldfed og blank sag på 45 cm. Den bliver fristet af kobberbasse-ophængerflue. Lørdag aften er der masser af snak, og lidt vekslende sengetider. Søndag ligger øen i solskin, og vi går efter de østlige pladser med læ. Der blev genudsat en enkelt over målet, og igen landet en stribe undermålere. Da weekenden går på hæld kan vi konstatere at vejret blev meget bedre end frygtet. Lidt småbyger og gråvejr lørdag, ingen kulde – men en vind der gjorde en del pladser ubrugelige. Avernakø har også masser af læ, så vi kunne stå med næsten blikstille hav, og vinden susende i træerne over os. Herlig tur, herligt selskab og ret mange fisk. De fleste får en sæson mere.

Forfatter: Anne Dalsgaard