Geddefiskeri i Uldum Kær

Påsken blev skudt godt igang med geddefiskeri i Uldum Kær.

Vi var 9 medlemmer som havde taget Inger Thomsen på ordet, da hun tilbød at vise Uldum Kær. Altid herligt at komme ud på ukendt terræn.

Frosten havde kun lige sluppet grebet i kæret. Den sø der lå mest i læ var der stadig låg på. Frosten gjorde det dog nemmere at gå rundt imellem søerne. Men det var lumsk, man skulle passe på. Flere sank i og havde svært ved at komme fri ved egen hjælp. Viser hvor vigtigt det er ikke at fiske alene.

Gedderne var ikke i hugget. Uanset hvad vi serverede for dem, så ville de ikke lege med os. Ikke engang den livagtige ælling med padlende fødder som Ulla havde sat på, kunne lokke gedderne til biddet. De havde travlt med at lege pardans i sivene. Men det kunne ikke tage vores gode humør. Vejret var godt, naturen smuk og selskabet herligt. Der blev tid til snak og gode grin.

Uldum Kær blev skabt pga. Tørvegravning under 1. og 2. verdenskrig. Der er gode leveforhold for planter, fisk og fugleliv.
Der er flere fugle tårne i området, shelter, bålplads og gode bord/bænke forhold.
Dagskortet på kr. 25,- giver tilladelse til fiskeri i både kæret, samt på 2 km af Gudenåen som gennemstrømmer kæret. Uldum kær er et besøg værd, med eller uden fiskestang.