Sportsfiskerpigerne ved Råsted Lilleå

Sportsfiskerpigerne ved Råsted Lilleå

Kirsten Bjerrum fortæller her om vores tur til Råsted Lilleå:

Søndag den 19. august besøgte Sportsfiskerpigerne, fiskevandet ved Råsted Lilleå.

– En lang og varm sommer er forbi, jeg har haft kontakt med Ole Nielsen er par gange, for var noget spændt på om vi kunne fiske i åen oven på den varme periode. Ole havde som sædvanlig styr på det hele, og vi skulle bare komme an, der var masser af fisk ..han havde lige været forbi og fisket en dags tid.

Sportsfiskerpigerne meldte sig på turen, en skøn blanding af øvede og nybegyndere udi tørfluefiskeriet var klar. Ruth havde overnattet i sin autocamper på pladsen, så kl 10 da guiderne kom med rundstykker og kaffe, stod Ruth allerede i waders. Hun havde haft en god tur sidste gang, og heldigvis været ude og fiske mere med tørflue i andre åer. Men vi skulle jo lige samles om bordet i hytten, fordele pladser på ”Engen”, ”Ved det nye stykke”og flere aftaler blev lavet. De fire guider skulle alle have nogen med i bilen eller have en følgebil med.

Jeg fulgtes med Ruth og gik efter Ruth med en klassisk Europa 12, hun skulle have chancen først, men pludselig trak det i min flue, og stangen bøjede pænt.. Juhu råbte jeg, der er brug for hjælp! Jeg kunne mærke det ikke var en lille fisk, og med hjælp fra Ruth kom fisken på land. En smuk havørred, let farvet lå i græsset, lige omkring de 40 cm. Jeg var lykkelig, min første havørrede fra åen. Den blev fotograferet af vores superfotograf Ole, og genudsat. Lykkelig og med rystende hænder fik Ruth og Ole en ekstra krammer. Nu kunne jeg godt sætte mig ned, og bare nyde livet.

Frokosten ventede, og vi måtte tilbage til hytten. Med vanlig lystfiskerarme, fik jeg vist hvor STOR, min fisk nok var, eller kunne blive i fremtiden.. fluen blev vist, og vi måtte også høre nyt fra den andre pladser.

Der var gang i fiskeriet, og alle havde fået gode trick og tips, masser af tilslag som ikke lige kom ”til tiden”, og flere fisk som kunne genudsættes. Endnu engang fik vi kroget en nybegynder til at ville mere af det der tørflue, så måske vi skal finde en aften til vinter, og binde nogen af de sikre fluer, så vi igen kan besøge Råsted i 2019.

En stor tak skal lyde til Lystfiskerforeningen af 1926,  for lån af hytten og fiskeri. Samt TAK til Ole, Kaj, Jørgen og Leif for guidning, vi håber I er klar igen, for det er vi.