Midsommer ved Vejle Å. 

Vi mødtes ved Vejle sportsfiskerforenings klubhus med vores lokale chefguide på dagen, Erik Nielsen samt hans medhjælpere Bjarne Laursen og Thomas Hansen. Planen var ganske ligetil, der skulle fiskes, snakkes, fiskes og selvfølgelig hygges, men allerførst skulle depoterne fyldes op med rundstykker og morgenbrød. Derefter gav Erik en kort intro til åen og fiskeriet. Han var også behjælpelig med salg af dagskort. Dagens pæne fremmøde gjorde, at dagskortene for Vejle Å blev udsolgt for dagen, da sidste kvinde var blevet “klædt på” med fiskekort.

Bjarne Laursen tilbød kasteinstruktion, til nybegyndere såvel som øvede fluefiskere og det var vi nogen som tog imod med kyshånd, men ellers blev vi fordelt rundt ved Åen af de lokalkendte guider. Der blev fisket ihærdigt, med både spin og fluegrej. Ikke alle havde prøvet at fiske ved en Å før, men det var ikke kun de uøvede der kæmpede mod det høje græs, siv og lavthængende grene. Det skabte sjove og til tider mærkelige kast, samt nye måder at få sit fastsiddende grej sikkert landet på.

Vi var heldige med vejret, sagde vores chefguide. Regnvejr er godt for opgang af havørred sagde han. Dem så vi nu ikke meget til og heldigvis har vejret aldrig kunnet slå os ud. De hidsige byger og den kraftige vestenvind blev registreret og taget højde for, men ødelægge en god fiskedag kunne det ikke.

Solen tittede frem efter frokost og det gjorde hundeluftere og løbere også langs åen. Der var mere end en der fik fremstammet, at der dog var mange kvinder som fiskede i dag. Det skabt mange gode smil og snakke.

Efter en gang grillmad blev det til et par timers aftenfiskeri. Vinden havde lagt sig lidt, og solen varmede med de sidste af dagens stråler. Igen var det kun små bækørreder der var synlige i overfladen. De kæmpede mod svalerne om, hvem der var hurtigst til at tage insekterne.

Status på fiskeriet efter en hel dag ved Vejle Å, var nogle små bækørreder taget på flue og tre på spin. Godt vi ikke er fangstfikseret, men har focus på de gode oplevelser???? ( –  tror I på den!!)

Vi var nogle stykker som ikke kunne løsrive os fra midsommerens smukke natur og magi. Så en af shelterne ved Sportsfiskeriets Hus i Vingsted blev booket til en overnatning.

Fiskehistorierne blev bare bedre og bedre… ved bålets gløder og i midsommerens lyse nat.

 

Til slut kan vi konstatere at juniorerne i Vejle Sportsfisker Forening er dygtigere og mere effektive end os.

Det var ikke meget de fiskede imens vi var der. De lå det meste af tiden inde i en af klubbens shelter og kom først frem efter vi havde spist aftensmad. Der lå de igen søndag formiddag, da vi var omkring klubhuset. Men der lå også to smukke havørreder. Fanget i den magiske midsommernat. Et flot syn. Tillykke til dem.