Tur til Råsted LilleåSøndagen startede kl. 10, med mødested på Nymøllevej 4 i Holstebro. Vi blev budt velkommen af Ole, Kaj og Leif. Flaget var hejst i dagens anledning, og årets nyhed, et tørkloset, bag hytten blev vist frem. Hytten fik straks 3 stjerner tildelt. Kaj havde indkøbt rundstykker, og vi fik bænket os omkring bordet i hytten. Vi var 5 kvinder fra ”Sportsfiskerpigerne”, nogle med erfaring andre var nybegyndere udi tørfluefiskeri. Yderligere to kvinder havde måtte melde fra, forhåbentlig kommer der også en mulighed til næste år. Efter kaffe, lidt snak og fælles foto kom vi i gang. Der blev kørt til to steder, så vi alle kunne få luftet fluerne. Alle fik flex på klingen, og især fluen ”Europa 12” gav fisk. Den viste også at kunne fange fisk når det regnede og gav også bid i ”druknet” tilstand. Mange gange hørtes et ”ajjh og nej”, når tilslaget ikke lige passede, der skulle præcise kast og tilslag til, før man fik sin belønning i form af en stalling eller bækørred.

Ruth fik en fantastisk debut i åen med to fine bækørreder på 27 og 35 cm. Flere mindre stallinger og bækørreder kom også op i nettet, til hurtig fotografering. Tak til Ole for de fine billeder. Sidst på eftermiddagen kørte vi hjemad, der blev ikke tid til at kigge efter krondyrene i skoven. Vi skulle også heppe på Kvinderne ved EM i fodbold. De fik sølvmedaljer om halsen. Jeg tror også der var succes for os kvinder, og tørfluefiskeriet er kommet med på ønskelisten over fisketure.

 

Jeg har været i Råsted flere gange med Sportsfiskerpigerne, og enkelte gange på gæstekort. Til daglig bor jeg i Odder, men betages hver gang af lyngen, bakkerne, kronvildtet og specielt Råsted. Vandet i åen stod meget højt, så det var godt med stedkendte guider, til at lede os gennem sivene.

 

Sportsfiskerpigerne siger tak for denne gang, tak for lån af hytten til 1926. Tak til Ole, Leif og Kaj for at bruge en søndag i fiskeriets tegn

 

 

På vegne af Sportsfiskerpigerne

Kirsten Bjerrum