Geddetur ved privat sø og mose

Solen skinnende lystigt på en vindstille forårsdag, da vi fik slået hul på den nye fiskesæson et sted i nærheden af Østbirk.
Det var en af vore egne medlemmer, der inviterede på geddefiskeri ved eget fiskevand. En perle af skøn natur med søer og mose.

Skallerne var allerede aktive på vandoverfladen, da vi ankom tidlig morgen. Vildgæssene fortrak fra området, dog med en højlydt “hvad er meningen”. 11 fiskende kvinder var for meget – selv for dem.

En af stedets traditioner er, at der altid er en konkurrence igang, når der skal fiskes. Første, største, mindste og flest.
Det ville vi ikke fravige og havde fået Fiskpåkrogen.dk til at sponsorere gode præmier.
Vi måtte dog lave lidt om på kategorierne undervejs:
Første fisk – største fisk – eneste tabte fisk og en knækket fiskestang.
Utroligt hvad en konkurrence om indpakket geddegrej kan give af kampgejst og herlige drillerier.
Der blev fisket seriøst til. Så seriøst at der for nogen var mere “tørtid” for endegrejet end fisketid. Kastearmen havde ikke helt fået banket rusten af, så det var mere end en gang at kanoen måtte bruges for at redde endegrejet.
Det er selvfølgelig fiskeriet, der gør sådan en dag minderig og god, men det gode selskab, madpakken, og naturens skønhed gør dagen til noget særligt.
Fangster? Under konkurrencen blev der da fanget fisk. 2 aborrer og en kæmpe gedde. Den sidste genudsatte sig selv, inden den nåede bredden.
Selvfølgelig var det først efter konkurrencen, der kom en gedde og en bette skalle på land.